Vil du også have en have, hvor dine børn kan lege ubekymret og vigtigst af alt: have det sjovt? I vores blog giver vi dig masser af tips til at organisere din have på en børnevenlig måde!

Skab et trygt bomiljø
Først og fremmest er det vigtigt at skabe trygge rammer for dine børn. Har du for eksempel en dam? Så tænk på at bygge et hegn rundt om det eller lukke det helt. Dette forhindrer dit barn i at havne i vandet, mens det leger.

Derudover skal du tage højde for områdets grænse for at sikre, at børnene ikke kan gå ud på gaden. Desuden behøver en grænse slet ikke at påvirke stilen i din have. Tænk for eksempel på et smukt plankeværk, en efeuvæg eller en grøn hæk.

En græsplæne
Elsker dine børn også at lege udenfor? Så er det vigtigt med en børnevenlig overflade. Det behøver vi nok ikke fortælle dig, men små børn opdager ofte stadig, og nogle gange går det galt. Det er da meget pænere at falde på en blød græstæppe end på hårde fliser. Anlæggelse af græsplæne er derfor også et stort must i en børnevenlig have.

Men hvad gør man med resten af ​​haven? Vi forstår, at du ikke kommer til at udlægge hele haven med græs. Andre muligheder omfatter gummifliser eller placering af faldmåtter under klatrestativet og gyngen. Det vigtigste er, at overfladen ikke er for hård for børn at lege på.

En sandkasse
Vidunderlige byggesandslotte og grave huller; for børn er en sandkasse et rigtigt legeparadis. Du kan vælge at indbygge en sandkasse i dækket, men du kan også vælge at købe en separat sandkasse. Med den sidste variant kan du altid flytte sandkassen i haven. Et indbygget dæk ser dog ofte lidt pænere ud. Ved begge varianter er det vigtigt, at du kan lukke sandkassen, så sandet forbliver pænt og rent, og der ikke er alverdens affald i det.

trampolin
Vidste du, at det at hoppe på en trampolin ikke kun er sjovt, men også godt for dit helbred? Derudover vil en trampolin med garanti give en masse sjov. Både for børnene og for dig! Selvom jeg måske ville være forsigtig med den ene saltomortale, der gik så godt for 20 år siden. Af hensyn til trampolinens sikkerhed kan du også tage nogle ekstra forholdsregler, såsom at nedgrave trampolinen og/eller placere et sikkerhedsnet.

En god trampolin holder også i årevis, og du kan nyde den som familie. Så det er vigtigt at vælge en, der er af god kvalitet og også sikker for dine børn. Tag et kig på Akrobat trampolinen. Denne trampolin opfylder helt sikkert dine krav, og du vil nyde at lege med den i lang tid.

Børnevenlige planter
Du kan stadig placere flotte planter i en børnevenlig have. Der er dog et par ting at huske på. For det første skal planterne kunne tåle tæsk. Når børn spiller fodbold eller leger andre spil i haven, er det næsten umuligt at forhindre, at bolden går ind i planterne. Det ville være en skam, hvis planterne så straks ville gå i stykker.

Derudover er det heller ikke praktisk at placere giftige planter i haven. Små børn er kun alt for glade for at putte ting i munden og så vil man helst ikke have det en meget giftig plante. Der findes flere lister på nettet med hvilke planter der er giftige, men de kan sikkert hjælpe dig videre i havecentret.

Et legehus / træhus
Har du plads til det, er et legehus eller træhytte i haven rigtig fint til små børn. På denne måde har de deres eget sted at lege. Du kan også overveje at tilføje en gynge til denne, så de får deres eget legehjørne i haven. Endelig er et legehus eller en træhytte også et meget godt sted at opbevare ting: ideelt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *